Line-up

Sortie Blues 2020
12-09-2020


Gratis festival


Big Bill en Band

70 Jaar


Armand Hombroeckx beter bekend als Big Bill, komt Op Sortie Blues 2020 zijn

70 ste verjaardag vieren. Big Bill is een levende blueslegende in leuven en omstreken. Het Leuvens blueswonder bracht In totaal acht albums uit.

Big Bill staat voor rauwe blues en rock-'n-roll in het Leives.

De bekendste hit is zonder twijfel "Ene mee hesp",

Andere hits die u zeker ook zal kennen zijn  "De kroege van d'Aa Met" "Voordeur blues" "Stoose blues en "Vismarkt boogie".


In 1975 heeft hij de eerste editie van Rock Werchter geopend en in 1982 stond hij ook op de eerste editie van Marktrock. Als Leuvenaars konden we natuurlijk niet achterblijven en heeft onze Armand Sortie Blues 2019 in stijl afgesloten. Iedereen die er bij was kan het beamen, wat een legende.


Het is duidelijk dat u deze uitstekende live-artiest niet mag missen. photo credits: Freddy Vandervelpen

Guy Verlinde feat. Olivier Vander Bauwede

Stel je voor dat je de kracht vindt om iedereen die ooit op je ziel heeft getrapt te vergeven? Dat is het uitgangspunt van het laatste akoestisch album "All Is Forgiven" van Guy Verlinde. Met deze zeer persoonlijke intimistische plaat overstijgt hij de blues en toont dat hij ook thuis is in de Americana muziek & het singer-songwriter genre.

 

Tijdens dit concert laat Guy zich bijstaan door jonge klasse muzikant. Oliver Vander Bauwede op harmonica. Hij is één van de nieuwe lichting Gentse blues muzikanten. Een veelzijdig harmonicaspeler, die veel verder gaat dan enkel de traditionele blues licks. Beïnvloedt door zijn leermeester Steven De bruyn (El Fish, The Rhythm Junks) verkent hij met zijn mondharmonica de meest verscheidene muziekstijlen en studeert hij Jazz aan het conservatorium van Brussel.

De focus tijdens dit optredens zal liggen op de (f)luisterliedjes die hij bijeen schreef voor dit album. Guy Verlinde kennen we als de energieke performer, maar deze keer laat hij zich van zijn meest ingetogen en intimistische kant zien. Het is een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding, … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige fingerpicking, akoestische slide gitaar, een harmonica en verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

The Ragtime Rumours

Een van de meest beloftevolle Europese bluesact van het moment? Die komt van onze noorderburen!

De muziek valt te omschrijven als Rag'n Roll, zijnde een mix van old-skool, gypsy-jazz en roots blues doordrenkt met de sound van rock'n roll. Energieke muziek die uitnodigt tot bewegen.

In 2018 zijn ze winnaar geworden van van de European Blues Challenge 2018 en dit als eerste Nederlandse band!

Door deze winst speelden ze begin vorig jaar tijdens de International Blues Challenge in Memphis de pannen van het dak.


De band bestaat uit Tom Janssen (zang, gitaar, slidegitaar, banjo), Niki van der Schuren (upright bass, baritonsax, fluit, zang), Thimo Gijezen (gitaar, upright bass, accordeon, piano, zang) en Sjaak Korsten (drums, wasbord, zang).


DJ White Russians


En net als je dacht om te gaan slapen.


DJ White Russians zijn een begrip in Leuven en onbetwist één van de beste blues DJ's in Oud-Heverlee.


Das knallen tot in de late uurtjes!

Of ni?