Line-up

Sortie Blues 202210-09-2022


Gratis festival


Big Bill en Band


Armand Hombroeckx beter bekend als Big Bill, komt Op Sortie Blues 2022 het beste van zichtzelf geven. Big Bill is een levende blueslegende in leuven en omstreken. Het Leuvens blueswonder bracht In totaal drie albums uit.

Big Bill staat voor rauwe blues en rock-'n-roll in het Leives.

De bekendste hit is zonder twijfel "Ene mee hesp",

Andere hits die u zeker ook zal kennen zijn  "De kroege van d'Aa Met" "Voordeur blues" "Stoose blues en "Vismarkt boogie".


In 1975 heeft hij de eerste editie van Rock Werchter geopend en in 1982 stond hij ook op de eerste editie van Marktrock. Als Leuvenaars konden we natuurlijk niet achterblijven en heeft onze Armand Sortie Blues 2019 in stijl afgesloten. Iedereen die er bij was kan het beamen, wat een legende.


Het is duidelijk dat u deze uitstekende live-artiest niet mag missen. 


Roland &

the blues workshop


Roland Van Campenhout nodigt enkele vrienden uit en wie!!!

Tijdens sortie blues zal icoon Roland Van Campenhout er zijn beste riffs uit zijn gitaar halen. Hij krijgt daarbij het gezelschap van Tim De Graeve oftewel Tiny Legs Tim. Op Mondharmonica 
photo credits: Freddy Vandervelpen

Guy Verlinde feat. Olivier Vander Bauwede

GUY VERLINDE DUO: CD Release Concert
Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band “The Mighty Gators” non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums op en speelde in verschillende prestigieuze clubs en op internationale festivals waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck ... In de afgelopen jaren tourde hij in kleine bezetting met de akoestische luistersongs van zijn album "All Is Forgiven" en liet zien dat hij naast de blues ook thuis is in de Americana en het singer-songwriter genre.

Het album Standing In The Light of a Brand-new Day is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie, maar zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd. Guy laat zich bijstaan door de jonge klassemuzikant Olivier Vander Bauwede. Hij is één van de nieuwe lichting Gentse bluesmuzikanten. Beïnvloed door Steven De Bruyn (El Fish, The Rhythm Junks) verkent hij met zijn mondharmonica's de meest verscheidene muziekstijlen en gaat hij heel wat verder dan de traditionele blueslicks. Hij studeert momenteel jazz aan het conservatorium van Brussel en speelt daarnaast ook gitaar. 

Tijdens dit concert zal de focus liggen op de songs van zijn laatste album. Guy Verlinde kennen we als de energieke performer, maar hij laat zich steeds liever van zijn meest ingetogen kant zien. Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

MUZIKANTEN
- Guy Verlinde: zang, gitaar, banjo
- Olivier Vander Bauwede: harmonica, gitaar

The Ragtime Rumours

Een van de meest beloftevolle Europese bluesact van het moment? Die komt van onze noorderburen!

De muziek valt te omschrijven als Rag'n Roll, zijnde een mix van old-skool, gypsy-jazz en roots blues doordrenkt met de sound van rock'n roll. Energieke muziek die uitnodigt tot bewegen.

In 2018 zijn ze winnaar geworden van van de European Blues Challenge 2018 en dit als eerste Nederlandse band!

Door deze winst speelden ze begin vorig jaar tijdens de International Blues Challenge in Memphis de pannen van het dak.


De band bestaat uit Tom Janssen (zang, gitaar, slidegitaar, banjo), Niki van der Schuren (upright bass, baritonsax, fluit, zang), Thimo Gijezen (gitaar, upright bass, accordeon, piano, zang) en Sjaak Korsten (drums, wasbord, zang).


Deman Rogue


We are bound to go rogue!

Deman Rogue is een unieke combinatie die leidt tot een eigenzinnige mix van country, blues en rock 'n roll die doet denken aan Daniel Norgren, Bob Dylan of Neil Young omhult in een donker jasje dat Nick Cave of Leonard Cohen eer aandoet.

De aangrijpende teksten vertellen een klein of minder klein verhaal over de pure realiteit. Deze rauwe kijk op de wereld weerklinkt perfect in de muziek.

Al deze elementen samen maken van elk liveoptreden een onvergetelijke ervaring.

Kortom, Deman Rogue is de te ontdekken band van het moment, mis ze niet!.

Elliott Murphy & Olivier Durand